Naujienos / 2016 12 04 TARPTAUTINĖ KONFERENCIJA Žemės laukai ir jų įtaka organizmams

     
 
LIETUVOS GAMTOS DRAUGIJA
LIETUVOS GEOLOGŲ SĄJUNGA
BALTIJOS RADIOSTEZININKŲ ASOCIACIJA
                                                                                
 rengia
 
tarptautinę konferenciją:
„Žemės laukai ir jų įtaka organizmams“
2017 m. birželio 15–18 d.
 
Pirmas cirkuliaras ir kvietimas
 
Kviečiame Jus dalyvauti Tarptautinėje konferencijoje „Žemės laukai ir jų įtaka organizmams“, kuri įvyks Birštone (www.birstonas.lt) 2017 m. birželio 15–18 d.
 

Konferencija tęsia daugiametę tradiciją, kuri buvo pradėta Tartu universitete, Estijoje, 1989 metais.  Konferencijos tikslas yra suvienyti tyrėjų pastangas subtilių žmogaus ir gamtos sąveikų srityje.

 

Konferencijos temos:

  • biogeolaukų struktūros
  • geopatinis stresas
  • elektrosmogas (technogeninis stresas)
  • aplinkos sveikata
  • tyrimo būdai
  • sumažinimo ir harmonizavimo būdai
  • informaciniai laukai
  • žmogaus ir gamtos sąveika.

 

Pagrindinis konferencijos dėmesys bus telkiamas į geopatinį stresą, kurį sukelia natūralių bei dirbtinių biogeolaukų anomalijos (ypač elektromagnetinį stresą) ir jo nustatymo bei sumažinimo metodus (radiostezija, instrumentiniai metodai, mentaliniai-informaciniai procesai ir kt.). Bus nagrinėjamos periodinių Žemės laukų anomalijų bei reiškinių struktūros, informacinės vandens bei geo-biosistemų savybės, elektrostatinių ir elektromagnetinių laukų radiacijos įtaka žmonių sveikatai, jų tyrimo metodai bei įranga, biolokacijos (radiostezijos) taikymas geologijoje, archeologijoje, architektūroje, aplinkos sveikatoje ir kitose srityse. Ypatingas dėmesys bus skiriamas supratimui apie silpnas bet labai reikšmingas sąveikas tarp žmogaus ir gamtos, kurios gali sąlygoti problemas, susijusias su sudėtinga žmogaus psichofizine sandara. Taip pat bus diskutuojama apie žmogaus ir gamtos sąveikos kultūrinius bei socialinius-psichologinius aspektus.

 

Tezių ir straipsnių pateikimas

Galutinis pateikimo terminas: 2017 m. balandžio 15 d.

Konferencijos metu Birštone be jo apylinkėse bus organizuojamos specialios ekskursijos ir praktiniai lauko užsiėmimai, skirti stebėti šių vietovių gamtinėms biogeofizinėms anomalijoms bei energoinformacinėms ypatybėms, taikant įvairius biolokacijos (radiostezijos) bei instrumentinius metodus.

Konferencija vyks trimis kalbomis: anglų, lietuvių ir rusų.                   

Numatoma, kad dalyviai, vyksiantys iš Vilniaus 2017 m. birželio 15 d., bus pasiruošę 15:00 val. išvykti iš Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto (M.K.Čiurlionio g. 21/27, Vilnius) į Birštono svečių namus „Birštono Tulpė“(Birutės g. 21, Birštonas, http://www.birstonotulpe.lt). Tam tikslui bus užsakytas specialus autobusas maršrutu Vilnius – Birštonas.

Dalyvių registracija vyks birželio 15 d., ketvirtadienį, nuo 13 iki 15 val. VU Chemijos ir  geomokslų fakulteto patalpose (M.K.Čiurlionio g. 21/27, Vilnius) (http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#q=M.K.%c4%8ciurlionio%20str.%2021/27)  ir Birštono svečių namuose „Birštono Tulpė“(Birutės g. 21, Birštonas) nuo 15 val.

 Dalyviai privalo informuoti Organizacinį komitetą apie galutinį apsisprendimą dalyvauti konferencijoje el. paštu: petrosius@geo.lt iki 2017 m. kovo 31 d. Taip pat prašome iš anksto pranešti apie jūsų pageidavimus dėl nakvynės ir maitinimo (dviviečio arba vienviečio kambario, vegetariško maisto ir pan.).

 Pagal pirminius apskaičiavimus dabartinėmis kainomis, numatoma, kad pilnas konferencijos mokestis vienam asmeniui (registracijos mokestis, 3 parų nakvynė (dviviečiame kambaryje) su maitinimu, ekskursija ir kt.) neturėtų viršyti daugiau kaip 170 EUR arba 270 EUR (nakvynė vienviečiame kambaryje), dalyvaujantiems ne visas dienas – atitinkamai mažiau.

Primename, kad, norint gauti tikslesnę informaciją apie seminaro mokesčio sumą bei užsitikrinti nakvynės ir maitinimo galimybę, būtina laikupranešti apie kiekvieno asmens atvykimo ir išvykimo datą.

 

Apie visus pasikeitimus vėliau informuosime tinklalapyje http://www.lgd.gf.vu.lt

 

Preliminari konferencijos programa

Birželio 15 d., ketvirtadienis  Registracija Vilniuje, VU Chemijos ir geomokslų fakultete  (M.K.Čiurlionio g. 21/27) nuo 13:00 iki 15:00 val.

Išvykimas iš Vilniaus į Birštoną (15:00 val.)

Registracija svečių namuose „Birštono Tulpė“(Birutės gr. 21, Birštonas) nuo 15:00 val.(atvykusiems tiesiai į Birštoną)

Konferencijos atidarymas 19:30 val. svečių namuose „Birštono Tulpė

Birželio 16 d., penktadienis   Konferencija visą dieną

Birželio 17 d., šeštadienis      Konferencija visą dieną

Birželio 18 d., sekmadienis    Ekskursija po Birštono apylinkes, su biogeofizinių anomalijų stebėjimais ir praktiniais užsiėmimais

Konferencijos uždarymas               

Išvykimas į Vilnių specialiai užsakytu autobusu.

 

 

Tezės ir straipsniai

Pilnai parengtos tezės (ir straipsniai) bus išleistos specialiu leidiniu iki 2017 birželio 15 d. Autoriai yra visiškai atsakingi už mokslinį ir kalbinį rankraščių lygį. Tezės ir straipsniai leidiniui turi būti pateikiami anglų kalba su reziumė rusų k. arba, išimties atveju, rusų kalba su reziumė anglų k. Tezių ir straipsnių apimtis turėtų būti ne mažiau kaip 1 ir neviršyti daugiau 10 puslapių, įskaitant lenteles, brėžinius, paveikslus ir reziumė. Reziumė apimtis neturėtų viršyti daugiau kaip 1 puslapį. Formatas A4, šriftas „Times New Roman“, dydis 12 p, 1 eilutės intervalu, visos puslapio paraštės 2,5 cm. Paveikslus leidiniui pageidautina pateikti juodai baltame formate (jpg, tif). Prašome atsiųsti vieną savo tezių arba straipsnio teksto kopiją, paruoštą Microsoft Word (2003, 2007, 2010 arba 2016 versija) elektroniniu paštu: petrosius@geo.lt ne vėliau kaip iki 2017 m. balandžio 15 d.

 

Su pagarba

Organizacinis komitetas

 

Kontaktai:     Rimantas Petrošius

                       Gamtos tyrimų centras

                       Akademijos g. 2, LT-08412 Vilnius

                       Tel. 5 2104703, mob. 8685 52083

                       El. paštas: petrosius@geo.lt

 

    Ričardas Skorupskas

    Lietuvos gamtos draugija

    Tel  8620 10189

    El. paštas: Ricardas.skorupskas@gf.vu.lt   

Norite susipažinti su mūsų veikla?